4 Aralık 2007 Salı












Merhaba,


Günler sonra yeniden buradayım,.Geçen hafta bugün birkaç günlük bir gezideydim.Niğde,Nevşehir,Kayseri üçgeninde birkaç gün...


Pazartesi günü yola çıktım,gece 11'de Niğde'deydim;o geceyi ve ertesi günü Niğde'de,Sabite,Canan,Fikriye ve Muzaffer ağabeyle beraber geçirdim.Altı yıl önce ayrıldığım bu şehre iki yıldır hiç gitmemiştim.Bu iki yıl içinde çok büyük bir değişim geçirmiş Niğde.Sabitelerin bağına gittik;bu bağ hayata geçerken onların yanındaydım;hatta birkaç ağaç da ben dikmiştim.Bağı da çok değişmiş buldum;diktiğim ağaçların ikisi kurumuş,biri de can çekişiyordu.İnşaallah yeniden can bulur,baharda çiçeklerle donandığı haberini alırım Sabite'den.


Aynı gün iki saat kadar Canan'a uğradık,yeni evine taşınmış,ikiz oğlanlar,kızı Hale ve Kibar beyle hayatını sürdürüyor.Akşam beşe Nevşehir'e bilet almıştım,gitmeden Fikriye'yi de görmek istedim ama derste olduğu için telefona cevap veremedi.Neyse gitmeme yarım saat kala onunla da görüştük;beni hep birlikte terminalden yolcu ettiler.


Nevşehir'de salıdan pazara kadar beş gün kaldım.Sakin, dingin,huzurlu,mutlu beş gün...Bir günümüzü Kayseri'de geçirdik Ali,Seval ve ben.Bu şehirde halletmemiz gereken bir sorun vardı.Umarım hallolmuştur,bekleyip göreceğiz.Bu arada Nevşehir'e geldiğim günün sabahı çok güzel kar yağdı,ama sonraki günler sonbahar tadındaydı.Neyse,bu güzel günlerin sonunda pazar günü Ankara'ya döndüm.Beklenmedik bir zamanda sürpriz bir tatil oldu benim için.Planlı olmaktan ziyade anlık duyguların yönlendirmesiyle yaşayan benim için bulunmaz bir fırsattı bu günler.Tekrarını diliyorum Allah'tan.

Henüz üç kişi dışında ziyaretçim olmasa da teorik olarak yüzbinlerce insanın ulaşması olasılığı bulunan bu sayfalara yazı yazmak benim için hiç kolay değil.Doğal olmayı,olduğu gibi davranmayı önemseyen ve böyle yaşamaya gayret eden bana bu sayfalarda içinden geldiği gibi yazmak zor geliyor.Bu nedenle yazdıklarımı biraz kuru,yavan buluyorum.Henüz memnun olacağım bir kıvamda değilim. Bakalım ilerleyen zamanda neler değişecek...





1 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz de Seval le onu konuştuk,alışmışız vallaha abla varlığına.Gittiğinde boşluk oldu :(

Neyse ki bayram geliyor,inşallah sağ selamet görüşebilmek dileği ile...