6 Ocak 2008 Pazar

TAVUKLU PİLAV

Merhabalar...
Bu tavuklu pilav tarifini Portakal Ağacı'ndan aldım,tabii küçük bir iki değişiklikle buraya ekliyorum...Daha önce kız kardeşimde buna benzer bir pilav yemiştik,adı Buhara Pilavıydı.Ben nasıl mı yaptım?İşte böyle:
Malzemeler:1 küçük, haşlanmış tavuk
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 su bardağı soyulmuş badem
1 yemek kaşığı tereyağ
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Haşlanmış tavuğu didikleyip bir kenara koyalım.Pirinci ayıklayıp yıkayıp sıcak suya ıslatalım.
Bademleri sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyalım.Pilav tenceresinde tereyağını eritelim,soyulmuş bademleri koyalım;biraz kavuralım.Bademlerin üzerine süzdüğümüz pirinçleri
de ekleyip yağda biraz kavuralım.Tavuk suyunu ve tuzu da bu karışıma ekleyip pilavımızı pişirelim.Büyükçe bir teflon tencerenin dibini çok hafif yağlayalımDaha önceden soyduğumuz patatesleri ve havucu ince ince dilimleyip tavanın dibini kaplayacak şekilde dizelim.Üzerine pilavı, onun üstüne didiklediğimiz tavuğun yarısını ,onların da üstüne bademlerin yarısını yerleştirelim.Yine bir kat pilav,bir kat tavuk bir kat badem dizip tencerenin ağzını kapatalım,kısık ateşte 20 dakika pişirelim.Ağzı kapalı şekilde servise hazır tutalım.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: